fejlec

 

MTMI élmény jellegű szakkörök

 

A szakkörök célja, hogy a műszaki, természettudományi, matematikai és informatikai (röviden MTMI) jellegű pályákra történő jelentkezést népszerűbbé tegyék a gyerekek körében. A tanulók későbbi szakmai orientálódását már a felső tagozat első éveitől kezdődően támogatni kell, így a középiskolai felvételin könnyebben választhatják a számukra megfelelő iskolát.

A szakkört 5. és 6. osztályosoknak tartjuk matematika, informatika, technika és a természetismereti tantárgyakhoz kapcsolódóan. A gyerekek élményközpontúan, a tanórákat elkerülő eszközök segítségével ismerkednek meg az említett tárgyakkal. A foglalkozásokon minden jelentkező diák bepillantást nyer a programozás, prezentációkészítés és a logikai, matematikai alapú játékok világába.

Célunk, hogy a fentieken kívül fejlődjenek kommunikációs, logikai és kreatív gondolkodási képességeik. A változatosan felépített témákon és a havi rendszerességgel megtartott szakkörökön keresztül közelebb kerülnek a gyerekekhez a nehéznek “ítélt” tárgyak. A program célja továbbá, hogy egy egész éven át tartó, szórakoztató és hasznos elfoglaltságot adjon az érintett évfolyamoknak.

 

NFU NFU ESZA Széchenyi Terv

Minden jog fenntartva © 2014 Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola

Cím: 6000 Kecskemét, Lunkányi János u.10.

Telefonszám: 76/478-557, 76/508-333. Tel. és fax: 76/478-549

E-mail: igazgato@keszeiskola.hu

Készítette: Szabó András