fejlec

Események

 

kakao-party

?Együtt szaval a nemzet”

 Az idén 26. alkalommal ünnepeltük meg a Magyar Kultúra napját annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823. január 22-én tisztázta le a Himnusz kéziratát.

A széchenyivárosi iskolák ezen a jeles napon csatlakoztak az ?Együtt szaval a nemzet” programhoz, amelyben idén 718 iskola vett részt a Kárpát-medencében. Jordán Tamás Kossuth-díjas színész-rendező által “vezényelve”, egyszerre, együtt mondták el több ezren a Himnusz első versszakát és a Szózatot. Minden évben a Himnusz mellé a Magyar Kultúra Napjának méltó megünneplésére méltó vers kerül kiválasztásra.

Az ünnepség visszanézhető a YouTube csatornán.

 

Városi Tehetségnap

Városi Tehetségnapot rendeztek a Bolyai János Gimnáziumban decemberben. A rendezvényen sor került a városi matematika, informatika, fizika és német nyelvi versenyeik eredményhirdetésére és átadták a Városi tehetség-díjakat is.

varosi-tehetségnap

A Tehetségnapon az Arany János Általános Iskola, a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola és a Móra Ferenc Általános Iskola is kapott bemutatkozási lehetőséget. Mindhárom iskola paravánokra rendezte el a kiállítási anyagát, amely keretében az iskolákban folyó tehetséggondozó munkával ismerkedhettek meg a vendégek.

 

Pályaválasztási szülői értekezlet a széchenyivárosi iskolák szervezésében

szuloi-ertekezlet
2014. október 20-án pályaválasztási szülői értekezletet tartottunk a három széchenyivárosi iskola nyolcadikos diákjai és szülei részére a Lánchíd iskola aulájában. A környékbeli középiskolák vezetői, illetve képviselői személyesen mutatták be intézményeiket és beszéltek a középiskola nyújtotta lehetőségekről.  A bemutatkozás után válaszoltak a felmerülő kérdésekre.
Célunk az volt, hogy segítsünk a középiskola kiválasztásában a diákoknak és a szülőknek. Mivel a pályaválasztási szülőértekezleten nagy volt az érdeklődés, elhatároztuk, hogy minden tanévben megszervezzük az összevont pályaválasztási szülőértekezletet.

NFU NFU ESZA Széchenyi Terv

Minden jog fenntartva © 2014 Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola

Cím: 6000 Kecskemét, Lunkányi János u.10.

Telefonszám: 76/478-557, 76/508-333. Tel. és fax: 76/478-549

E-mail: igazgato@keszeiskola.hu

Készítette: Szabó András