fejlec

 

 

Központban a tehetséggondozás

 

 

A Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola az elmúlt héten a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolai tagintézményében rendezte meg tehetséggondozó műhelymunkáját, mintegy 80 pedagógus, tehetséggondozó szakember részvételével. Az idén májusban Minősített Tehetséggondozó Műhely címet elnyert intézmény tehetséggondozó tevékenysége jegyében arra törekszik, hogy továbbadja tapasztalatait, tudását, és vonzáskörzetében a tehetséggondozást célul kitűző intézmények szakmai műhelyévé, módszertani központjává váljon.

A műhelymunkát azzal a céllal hirdette meg, hogy bemutassa az MTM mintaintézményi szerepkört. Ismertesse azt, milyen lehetőségek állnak az intézmény előtt, továbbá milyen szolgáltatásokat tud kínálni más intézményeknek MTM-ként.

A regionális szintű tehetséggondozó rendezvényt Mészáros Katalin tagintézmény-vezető, MTM programfelelős nyitotta meg, majd röviden összefoglalta, milyen út vezetett az MTM cím elnyeréséig.

Az intézmény tehetséggondozó tevékenységét bemutató kisfilm levetítése után, Lovrity Sándorné intézményvezető ismertette a megjelent érdeklődőknek az intézmény tehetséggondozó stratégiáját, részletezve az Arany János, a Lánchíd és a Móra iskolában folyó munkát, kiemelve a Minősített Tehetséggondozó Műhely szerepkört.

A MTM cím elnyerésének feltétele volt, hogy a pályázó rendelkezzen Jó gyakorlattal. Tanulj sportosan! jó gyakorlatával pályázott az intézmény, amellyel a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola 2014 óta mentoráló intézmény, ezáltal már a pályázat beadásakor 2 éves dokumentált múlttal rendelkezett a program. A jó gyakorlat elméleti hátterét, gyakorlati megvalósítását Sántha Erika testnevelő prezentálta.

A műhelymunka zárásaként az iskolai tehetséggondozás rendszerének felépítéséről, működéséről – ahogyan egy pszichológus látja, Bognár Boglárka iskolapszichológus beszélt. Előadásában kitért a tehetségazonosítás és a tehetséggondozás iskolai gyakorlatára is.

NFU NFU ESZA Széchenyi Terv

Minden jog fenntartva © 2014 Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János Általános Iskola

Cím: 6000 Kecskemét, Lunkányi János u.10.

Telefonszám: 76/478-557, 76/508-333. Tel. és fax: 76/478-549

E-mail: igazgato@keszeiskola.hu

Készítette: Szabó András